6.2 C
Craiova
vineri, 9 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateEscrocii români au ajuns și în Hawaii, unde vând bijuterii contrafăcute

Escrocii români au ajuns și în Hawaii, unde vând bijuterii contrafăcute

Patru români au fost arestați de poliţiştii din Kauai, a patra insulă ca mărime din Hawaii, ei fiind suspectaţi că au vândut bijuterii contrafăcute în ceea ce oamenii legii descriu ca fiind cea mai recentă înşelătorie care a făcut înconjurul insulelor, informează Observatornews.

Poliţiştii i-au identificat pe suspecţi ca fiind: Mihail Drugan, de 32 de ani, Daniel Călin, de 24 de ani, Vasile Alexandru, de 37 de ani, și Nicolae Dragomir, de 29 de ani, scrie hawaiinewsnow.com.

Poliția spune că aceștia intrau în discuţii cu diferiţi oameni pe stradă sau chiar intrau în case, încercând să vândă bijuterii despre care susţineau că erau rare sau chiar antice.

Spuneau de cele mai multe ori că sunt turişti şi că şi-au pierdut portofelul, astfel că au nevoie de bani şi s-au decis să vândă bijuteriile. Oamenii nu aveau însă de unde să ştie că bunurile primite erau contrafăcute. 

Autorităţile i-au prins pe escrocii români după ce un martor a fotografiat o plăcuță de înmatriculare a unuia dintre autoturismele folosite de aceștia.

Mai mulți români aflați pe insulă folosesc escrocheria cu bijuteriile

Bărbatul a condus polițiștii la un hotel unde cei patru se aflau şi de unde au fost luați în custodie. Ulterior, ei au fost eliberați în așteptarea anchetei, în timp ce polițiștii fac cercetări pentru a afla detaliile înșelătoriei.

„Pe lângă acești patru bărbați, investigațiile preliminare dezvăluie că ar putea exista mai multe persoane în Kauai care comit aceste fapte.

Cerem publicului să raporteze orice experiență similară pe care dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți le-ați putea întâlni.

Dacă este posibil, încercați să țineți cont de caracteristicile individuale ale persoanei, împreună cu modelele de comportament și vehiculele sale, deoarece acestea pot ajuta forțele de ordine în identificarea, reținerea și urmărirea penală a suspecților”, a declarat șeful adjunct Bryson Ponce al Biroului Servicii de Investigații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS