17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă din cele patru persoane lovite de fulger lângă Casa Albă au murit

Două din cele patru persoane lovite de fulger lângă Casa Albă au murit

Două persoane au murit şi alte două au fost grav rănite după ce au fost lovite de fulger joi seară, într-un parc din apropierea Casei Albe din Washington, scrie Agerpres.

„Două persoane au fost declarate decedate după ce au fost lovite de fulger în Lafayette Square”, la câţiva metri distanţă de gardul aflat în faţa peluzei de la Casa Albă, a precizat poliţia din Washington.

Victimele sunt un cuplu originar din statul american Wisconsin – James Mueller, de 76 de ani, şi soţia lui, Donna Mueller, de 75 de ani.

Celelalte două persoane lovite de fulger rămân „în stare critică”, potrivit poliţiei americane.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a transmis condoleanţe familiilor persoanelor decedate printr-un comunicat publicat vineri, precum şi „rugăciunile sale pentru cei care luptă încă pentru vieţile lor”.

Victimele au fost lovite de fulger într-un parc în care se adăpostiseră de furtună

Mai multe fulgere s-au abătut joi seară asupra unui parc public aflat la marginea reşedinţei oficiale a preşedinţilor americani, cu câteva minute înaintea orei locale 19.00 (23.00 GMT).

Fotografiile publicate de pompierii locali arată un număr mare de vehicule ale serviciilor de urgenţe în acel parc cu numeroşi copaci, în timpul unei furtuni care s-a abătut asupra oraşului Washington.

Probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare americane.

„Imediat ce se produce un fulger, trebuie să vă refugiaţi într-un loc sigur. Copacii, bineînţeles, nu sunt locuri sigure”, a reamintit purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Washington, Vito Maggiolo, pentru presa locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS