14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn american care a dat foc unui păianjen a provocat un incendiu devastator

Un american care a dat foc unui păianjen a provocat un incendiu devastator

Un incendiu de vegetație care a ars peste 240.000 de metri pătrați din statul american Utah a fost declanşat de un bărbat care a recunoscut că a pornit incendiul încercând să ardă un păianjen, scrie Digi24 citând USA Today.

Focul a aprins luni 242.000 de metri pătrați de vegetație pe un versant de munte din Springville, Utah, la 80 de kilometri de Salt Lake City, spun oficialii serviciului de pompieri din Utah.

„De ce încerca să facă asta, nu știu. Nu are sens pentru noi”, a declarat sergentul Spencer Cannon, purtătorul de cuvânt al șerifului din regiunea Utah, pentru USA Today. „Dar asta ne-a spus și nu avem motiv să credem că inventează”.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost acuzat de incendiere din imprudență și posesie de droguri și accesorii pentru droguri, a precizat Cannon.

Incendiatorul a fost arestat

Departamentul local de pompieri a fost apelat în jurul orei 16.45 și a ajuns în câteva minute. Când șeful pompierilor din Springville, Henry Clinton, a ajuns la fața locului acompaniat de șeful poliției din Springville, Lance Haight, au văzut un vehicul și un om care se plimba cu câinele pe un drum de acces pe munte.

„Așa că am mers în sus spre el ca să-l salvăm”, a declarat Clinton pentru USA Today. „Nu ne gândeam că el a aprins focul. Și când ne apropiam, a trebuit să ne oprim pentru că bloca drumul. Am ieșit și pur și simplu a spus: «Era un păianjen!»…Nu avea sens…Așa că m-am uitat la el și am spus «Ce păianjen?»”.

Clinton apoi s-a dus să se ocupe de foc, iar în acest timp bărbatul a povestit că încercase să dea foc păianjenului. Poliția l-a arestat.

Clinton a declarat că în jur de 100 de pompieri s-au mobilizat pentru a opri focul ce înainta repede și au prevenit ca incendiul să ajungă la un rând de case aflate în vale. Un avion a aruncat cu substanță ignifugă deasupra flăcărilor.

Incendiul, stins de o ploaie torenţială

Echipele de pompieri au început să se retragă în jurul orei 21.00, având în vedere că fulgere începeau să lovească în apropiere. Apoi o ploaie torențială a început să cadă în zonă, iar focul a fost stins până dimineață, potrivit lui Clinton.

Oficialii din rândul pompierilor au transmis marți dimineață că zona focului crescuse la 242.000 de metri pătrați și era controlat doar 10%, ceea ce înseamnă procentul din perimetrul incendiului înconjurat de pompieri.

Oficialii estimează costul pagubelor la mult peste 200.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS