10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProrectorul UMF Iaşi, acuzat că ar fi pontat prezent în spital deşi era în vacanță în Turcia

Prorectorul UMF Iaşi, acuzat că ar fi pontat prezent în spital deşi era în vacanță în Turcia

Publicația Reporter de Iași i-a monitorizat timp de două luni activitatea prof.dr. Adrian Covic, cardiolog la Spitalul Clinic „I.C. Parhon” şi prorector la UMF Iași.

Ziariștii ieșeni susțin că medicul a fost plecat în vacanță în Turcia în perioada 17-24 iunie, dar nu a depus cerere de concediu, iar parafa sa apare înregistrată în sistemul electronic ca și cum ar fi fost la spital.

Pus în faţa înregistrărilor de la aeroport, ,edicul a refuzat să răspundă întrebărilor și a chemat poliția.

De asemena, ziariștii ieşeni susţin că joia și vinerea medicul participă 45 de minute la raportul de gardă din spitalul de stat, după care pleacă la consultații în clinici private, timp de mai multe ore. La consultațiile din clinicile private, efectuate dimineața, își ia frecvent cu el rezidenții preferaţi, fapt interzis de sistemul medical de stat.

Potrivit declaraţiei de avere completate recent, Adrian Ciovic a câştigat în 2021, din 13 surse publice și private, peste 1,1 milioane de lei (232.000 euro), adică aproape 20.000 de euro lunar. În 2020 a cîştigat 1,3 milioane de lei (288.000 euro), din 11 surse, adică o medie lunară de 24.000 euro.

Mai multe detalii despre acest caz puteţi citi aici

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS