5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertizarea meteorologică de ploi și vijelii a fost prelungită pentru mai multe județe

Avertizarea meteorologică de ploi și vijelii a fost prelungită pentru mai multe județe

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizările meteorologice de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din țară, până la 1 august.

Astfel, ANM a emis un cod galben pentru intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 10:00 pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată.
În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de ploi abundente pentru intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 03:00. În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40…60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS