10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetre Daea:„Cormoranii au ajuns să mănânce mai mult pește decât românii”

Petre Daea:„Cormoranii au ajuns să mănânce mai mult pește decât românii”

Petre Daea, ministrul agriculturii, spune că așteaptă punerea în aplicare, din septembrie, a legii care permite împușcarea cormoranilor. Daea spune că păsările respective „au ajuns să mănânce mai mult pește decât românii”. 

Ministrul a adăugat că, potrivit unor date comunicate zilele trecute de Bruxelles, cormoranii ar consuma zilnic, la nivelul Uniunii Europene, aproximativ o mie de tone de peşte, situaţie pe care a apreciat-o drept „alarmantă”.

„În România, cormoranii mănâncă mai mult peşte decât românii. De ce acest lucru? Pentru că măsuri de-acestea, de reglaj al ecosistemului, nu au fost tardive, măsurile acestea au fost lăsate la voia întâmplării (…).

Nu cred că România trebuie privită ca o grădină zoologică, România trebuie privită într-un context general, economic, social şi de mediu, în aşa fel încât să putem realiza în ţară ce ne trebuie şi ca obiective statale pe care trebuie să le urmărim. (…) Da, trebuie să se acţioneze. Ca soluţie privind reducerea efectivului, este una singură. (…) Au sarcina să îi împuşte, la vânătoare, este lege prevăzută”, a spus Daea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS