16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstabilitate atmosferică în nordul Olteniei

Instabilitate atmosferică în nordul Olteniei

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, pentru astăzi, până la ora 22.00.

Local în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 40…60 l/mp, potrivit ANM.

Până la ora 22.00 vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Cod galben de disconfort termic ridicat

Pe de altă parte, pentru joi şi vineri meteorologii au emis şi o avertizare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat pentru vestul, nord-vestul şi local centrul şi sudul ţării.

În intervalul menţionat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 37 de grade.

Sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat în sud, centru şi est, unde vremea va fi local caniculară, însă din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest şi nord-vest, apoi treptat şi în restul teritoriului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS