19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieConcurenţă şi în cea de-a treia sesiune a concursului pentru directori de şcoli

Concurenţă şi în cea de-a treia sesiune a concursului pentru directori de şcoli

În Dolj se anunţă concurenţă şi pentru cea de-a treia sesiune a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din şcoli şi grădiniţe. Sunt vacante 11 posturi pe care s-au înscris 19 candidaţi.

În Dolj, pentru această sesiune sunt vacante 11 funcţii de director şi director adjunct în şcoli şi grădiniţe. Dosarele de înscriere s-au depus până pe 17 iulie, iar probele se vor desfăşura în septembrie. Pentru această sesiune s-au înscris 19 candidaţi, o parte dintre ei au participat şi în sesiunile anterioare.

„După evaluarea dosarelor de înscriere, în Dolj a fost şi un candidat invalidat, dar s-a deschis platforma pentru a remedia erorile de la dosar. În acest caz este vorba de lipsa unei anexe de la dosar, prevăzută de metodologia de concurs, dar poate remedia eroarea.”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Oana Zaharie, preşedintele comisiei judeţene pentru organizarea concursului. Conform calendarului, remedierele se fac în zilele de 26 şi 27 iulie, iar lista finală se afişează pe 28 iulie.

Condiţii minine de participare

Ca şi în sesiunile anterioare pentru a participa la concursul organizat pentru ocuparea unei funcţii de director, candidaţii trebuie să fie titulari ai învățământului preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi să aibă o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani.

O altă condiţie este ca să aibă calificativul „Foarte bine“ în ultimii doi ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic/Palatul Național al Copiilor/Ministerul Educației ori în funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare/funcții de specialitate specifice Ministerului Educației. Cadrele didactice participante trebuie să demonstreze că nu au fost sancționate disciplinar în ultimii doi ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere.

Ce funcţii sunt vacante în Dolj

În Dolj, funcţii vacante de director pentru această sesiune sunt la Grădiniţa cu program prelungit „Floare Albastră”, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” , la Şcoala Gimnazială Catane, la Şcoala Gimnazială Leşile, la Şcoala Gimnazială Predeşti, la Şcoala Gimnazială Rojişte şi la Seminatul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova.

Pentru director adjunct, funcţii vacante sunt la Liceul Teoretic „Ghe Vasilichi Cetate”, la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Brăescu” Calafat, la Şcoala Profesională Valea Stanciului şi la Liceul Teoretic „Gh. Vasilichi” Cetate.

Centrul de concurs va fi la Liceul „Traian Vuia” din Craiova

Şi în această sesiune pentru ocuparea unei funcţii de conducere cadrele didactice trebuie să susţină o probă scrisă şi un interviu. Proba scrisă se va desfăşura pe 8 septembrie, iar interviul în perioada 22-29 septembrie. „Şi în această sesiune, centrul de concurs va fi tot la Liceul „Traian Vuia” din Craiova. Au dreptul să participe la acest concurs chiar şi candidaţi care au mai fost şi în sesiuniule anterioare. Nu pot participa candidaţii care au o sentinţă judecătorească”, a mai precizat Oana Zaharie, preşedintele comisiei judeţene pentru organizarea concursului.

Interviul are durata de 60 de minute pentru fiecare candidat şi se evaluează competențele de management strategic, operațional și de comunicare, prin prezentarea unei strategii de dezvoltare a unității de învățământ pentru care candidează; abilitățile de rezolvare a unor situații-problemă, prin raportare la contextul și specificul unității de învățământ pentru care candidează şi competențele digitale, pe baza utilizării calculatorului. Deciziile de numire pentru cei care vor promova concursul se vor emite începând cu 5 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS