11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZi decisivă la Curtea de Apel București pentru activitatea CEO

Zi decisivă la Curtea de Apel București pentru activitatea CEO

Soarta Carierei Roșia, din Complexul Energetic Oltenia, va fi decisă marți, 26 iulie, la Curtea de Apel din București.

Pe rolul instanței de judecată este înscris recursul depus de Complexul Energetic Oltenia la decizia Tribunalului București, care a suspendat Acordul de Mediu pentru Cariera Minieră Roșia. Săptămâna aceasta se va împlini o lună de când Cariera Roșia a fost lăsată fără Acordul de Mediu.

Sunt 1.200 de angajați care în curând vor rămâne fără obiectul muncii. Nu mai sunt fronturi de lucru noi și, în lipsa Acordului de Mediu, minerii nu vor mai avea unde să lucreze. În plus, nu va mai fi cărbune pentru grupurile energetice de la Rovinari și chiar de la Turceni. Este cea mai mare carieră minieră din Complexul Energetic Oltenia și din țară. Aici se exploatează cel mai mare zăcământ de cărbune din țară.

Au rămas cu 4 grupuri energetice

Complexul Energetic Oltenia funcționează de câteva zile cu numai patru grupuri energetice. Motivul este legat de oprirea Sucursalei Electrocentrale de la Craiova 2. Aici era folosit pentru producerea de energie electrică grupul numărul 1. Au loc unele lucrări de mentenanță, motiv pentru care sunt în funcțiune blocurile energetice de la numai 3 termocentrale.

Este vorba de două grupuri energetice la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și câte unul la termocentralele de la Turceni și Ișalnița. La Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt pornite grupurile energetice numere 3 și 6. La Termocentrala de la Turceni este funcțional gurpul energetic numărul 4, iar la Sucursala Electrocentrale Ișalnița e pornit grupul energetic numărul 7. Producția medie de energie electrică la Complexul Energetic Oltenia este de o mie de MWh, iar livrările se apropie de 900 de MWh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS