6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul caz de variola maimuţei, detectat în Japonia

Primul caz de variola maimuţei, detectat în Japonia

Un prim caz de variola maimuţei a fost detectat luni în Japonia la un bărbat în vârstă de 30 de ani care a călătorit în străinătate, mai ales în Europa, a anunţat guvernatorul capitalei Tokyo, Yuriko Koike, relatează AFP.

„Este primul caz de variola maimuţei din Japonia”, a precizat oficialul nipon pentru presă. Bărbatul a fost internat într-un spital din Tokyo, a adăugat ea, fără a oferi alte detalii.

Cazul a fost raportat la câteva ore după ce guvernul japonez a convocat o reuniune a grupului de lucru pentru a strânge informaţii despre boală şi pentru a se pregăti să testeze şi să primească pacienţi în spitale.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a decis sâmbătă să declanşeze cel mai înalt nivel de alertă în încercarea de a stopa epidemia de variola maimuţei în întreaga lume.

Boala a afectat peste 16.836 de persoane din 74 de ţări

De la începutul lunii mai, când a fost detectată în afara Africii, regiune unde s-au înregistrat focare endemice, boala a afectat peste 16.836 de persoane din 74 de ţări, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Un studiu publicat joi în revista ştiinţifică New England Journal of Medicine a confirmat că în 95% din cazurile recente, boala a fost transmisă prin contact sexual, iar 98% dintre persoanele infectate erau bărbaţi homosexuali sau bisexuali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS