10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Primul caz de poliomielită din ultimul deceniu

SUA: Primul caz de poliomielită din ultimul deceniu

O persoană din Rockland County, New York, a fost diagnosticată cu poliomielită, acesta fiind primul caz identificat în SUA după aproape un deceniu, scrie CNN.

Persoana respectivă, tânăr adult nevaccinat, a început să aibă simptome de slăbiciune şi paralizie în urmă cu o lună, a declarat Patricia Schnabel Ruppert, reprezentantă a autorităţilor regionale medicale.

Cazul a apărut la aproape o lună după ce Agenţia de Siguranţă a Sănătăţii din Marea Britanie a anunţat că a descoperit poliovirus în eşantioane prelevate din sistemul de canalizare al Londrei, ceea ce arată că acolo ar fi cazuri de poliomielită, care însă nu au fost încă identificate.

Poliomielita este o infecție cauzată de poliovirus

Poliomielita este o infecție cauzată de poliovirus. O persoană din patru infectate are simptome asemănătoare gripei, inclusiv durere în gât, febră, oboseală, greață, dureri de cap și dureri de stomac.  Una din 200 are simptome mai grave, care includ furnicături și amorțeală la nivelul picioarelor, o infecție la nivel cerebral sau al măduvei spinării și paralizie, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS