9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum să folosești fructul mango la maxim: idei și rețete

Cum să folosești fructul mango la maxim: idei și rețete

Mango este un fruct exotic cu forma ovală și coaja colorată, de o culoare tipică roșu și portocaliu, caracterizat printr-o pulpă foarte dulce și suculentă. O mică curiozitate despre acest fruct este că aparține familiei anacardiaceae, motiv pentru care este „rudă” cu caju și fistic.

În bucătărie, acest fruct poate fi folosit în multe rețete: în deserturi sau primele feluri, combinate cu pește, cum ar fi somonul. Fără îndoială, cel mai bun mod de a-l mânca este să-l savurezi decojit și tăiat în bucăți sau cu zahăr și lămâie.

Să vedem împreună multe idei de a-l folosi în bucătărie, de la dulcețuri la garnituri, să descoperim rețete rapide și simple, primele feluri cu mango și cum să asezonăm mango.

Cum să gătești cu mango

Mango este un fruct tropical foarte iubit cu gust dulce , originar din Asia și, în special, din India. Poate fi savurat în multe feluri. Dacă vrei să îl consumi natural, în primul rând trebuie achiziționat când este deja suficient de matur. De fapt, dacă este încă necopt, riscă să aibă un gust foarte acrișor și neplăcut. Printre trucuri pentru a înțelege dacă fructul este copt, încearcă să îl simți cu degetele: dacă pare suficient de moale, atunci este gata de gustat, în caz contrar, dacă este tare, trebuie încă să ajungă la maturitatea deplină și în acest caz lasă-l afară din frigider.

Dacă este suficient de copt, spală bine pielea exterioară și tai-o în două părți. Cu un cuțit îndepărtează sâmburele care poate fi păstrat și pentru plantare (planta, de fapt, poate crește și în ghivece).

A consuma mango este foarte ușor: taie-l în două, curățp-l de coajă și consumă-l natural. Poți mânca mango ca o gustare și, dacă vrei, îl poți combina cu alte alimente, precum kiwi. A avea o doză bună de fructe va fi atât de gustos și delicios.

Știai că se poate face și o dulceață de mango ?

Să vedem împreună cum să facem o dulceață excelentă cu acest fruct din zone tropicale:

  1. se taie cubulețe și se adaugă 400 g zahăr pentru fiecare kilogram de fructe;
  2. se adaugă zeamă de lamaie și se lasă la macerat într-o tigaie aproximativ 30 de minute;
  3. când a ajuns la consistența potrivită se toarnă amestecul în borcane, se închide și se răstoarnă (pentru a crea vid).

Iată o dulceață bună de fructe exotice, excelentă de savurat întins pe o felie de pâine pentru o gustare sau la micul dejun. Te sfătuim să umpli fiecare borcan cu aproximativ 200 g de pulpă de mango și bucăți de fructe pentru a-l păstra mai ușor.

Mango este , de asemenea, foarte bun de adăugat la centrifugat , de băut mai ales în timpul sezonului de vară. Potrivirea perfectă, în acest caz, este cu cardamom și mere. Delicios și bun: cu siguranță de adăugat la un mic dejun gustos , ideal pentru fiecare copil*.

Dacă vrei să pregătești un smoothie pe bază de mango, urmează pașii pe care îi indicăm:

  1. începe prin a spăla bine fructele și a îndepărta sâmburele central;
  2. cu un blender se reduce la piure și se adaugă 125 ml lapte de cocos, sucul unui lime, 2 linguri generoase de iaurt simplu și 4 sau 5 cuburi de gheață;
  3. amestecă din nou fructele pentru a obține un amestec foarte gros și cremos.

Dacă tot se simte puțin acrișor, adaugî 2 lingurițe de zahăr brun. Pentru un rezultat mai bun și mai parfumat, adaugă câteva frunze de mentă sau un ghimbir ras. 

Deserturi

Pentru deserturi, crema de mango este cu siguranță delicioasă și îmbietoare, perfectă și rapidă de preparat pentru a umple foile gustoase și parfumate de aluat, un simplu pandișpan sau o prăjitură cu smântână și fructe de sezon.

Dacă deja abia aștepți să o încerci, să vedem cum se prepară această cremă delicioasă care are ca protagonist fructul caju din aceeași familie:

  1. ia un mango copt, taie-l felii, îndepărtând coaja;
  2. se amestecă pulpa și se fierbe;
  3. apoi amestecă 110 g zahăr, aproximativ 12 g amidon de porumb și 2 ouă cu un blender, folosind de preferință doar gălbenușurile;
  4. când pulpa este gata, adaug-o în amestecul de zahăr și gătește aproximativ 10 minute.

Astfel vei obține o cremă specială care îți va face deserturile speciale și gustoase.

Cum să combini mango cu alte fructe

Mango se potrivește bine cu multe tipuri de fructe, mai ales pentru a pregăti salate de fructe delicioase pentru a le mânca vara ca desert. Salata de fructe cu mango, papaya, mere și pepene galben este cu siguranță foarte gustoasă, sau o salată simpla de fructe cu mango și ananas, asezonată cu câteva condimente, precum un praf de scorțișoară pentru aromă.

Dacă vrei să prepare o salată de fructe cu mango și pere, spală fructele (un mango și două pere) timp îndelungat sub jet de apă. Îndepărtează coaja și taie fructele în cuburi nu prea mici, lăsând cel puțin 2 cm grosime. Adaugă toate fructele într-un bol mare, apoi o lingură de zahăr brun și sucul de la o jumătate de lămâie. Dacă preferi, adăugați câteva căpșuni sau cireșe, îndepărtând sâmburele și tăiându-le în jumătate.

Alternativ, încearcă mango și portocale acoperite cu suc de lămâie sau chiar de lămâie. În combinație cu salata de fructe adaugă 1 sau 2 linguri de înghețată sau iaurt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS