25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR Călători suplimentează componenţa garniturilor de tren

CFR Călători suplimentează componenţa garniturilor de tren

CFR Călători suplimentează la capacitate maximă tehnic disponibilă componenţa garniturilor de tren, în contextul ultimelor prognoze de caniculă şi disconfort termic accentuat emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, informează compania.

“Precizăm că întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcţional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pentru menţinerea în funcţiune a instalaţiilor de climatizare au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanţă climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren, precum şi însoţirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situaţii de caniculă”, se precizează într-un comunicat.

CFR Călători recomandă pasagerilor:

  • să îşi planifice din timp călătoria,
  • să utilizeze toate trenurile puse la dispoziţie în graficul unei zile de circulaţie,
  • să îşi procure legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

Nu sunt locuri în picioare

Biletele sunt vândute în limita locurilor disponibile din tren şi nu se emit bilete fără loc rezervat la trenurile cu regim de rezervare. Achiziţia legitimaţiilor de călătorie se poate face utilizând următoarele canale: online, de la automatele de vânzare bilete din gări, din aplicaţia mobilă ‘CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online’, direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR Călători, de la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

“În staţiile mari, cu trafic crescut de pasageri, vor fi efectuate controale la urcarea în trenurile CFR Călători. În acest sens, este bine ca pasagerii să aibă pregătite legitimaţiile de călătorie pentru optimizarea urcării”, atrag atenţia reprezentanţii companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS