11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu fost reluate livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1

Au fost reluate livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1

Gazoductul rusesc Nord Stream 1 a fost repornit cu gazele care circulă din Rusia spre Germania, după lucrări de întreținere, potrivit datelor consultate în această dimineață, anunță The Guardian.

Nominalizările pe gazoduct pentru fluxurile de gaze din Rusia în Germania au fost de 29.284.591 kwh/h pentru intervalul 6.00 – 7.00 CET, de la zero anterior, arată datele de pe site-ul operatorului obținute de Reuters.

Datele privind fluxurile fizice efective pentru același interval orar nu au fost actualizate și sunt la zero pentru perioada 4:00 – 5:00 CET.

Va dura ceva timp până când fluxul va crește

Operatorul Nord Stream AG a declarat că gazul a început să curgă din nou joi dimineață, dar că va dura ceva timp până când fluxul va crește, a relatat agenția germană de presă dpa.

„Funcționează”, a declarat un purtător de cuvânt al Nord Stream pentru Agenția France-Presse, fără a preciza cantitatea de gaz care este livrată.

Conducta Nord Stream 1 către Germania a fost închisă din 11 iulie

Conducta Nord Stream 1 către Germania a fost închisă din 11 iulie pentru lucrări de întreținere anuală. Oficialii germani se temeau că gazoductul – principala sursă de gaz rusesc a țării, care a reprezentat aproximativ o treime din aprovizionarea cu gaz a Germaniei – ar putea să nu se redeschidă deloc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS