9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod roșu de caniculă în Franța și în Marea Britanie

Cod roșu de caniculă în Franța și în Marea Britanie

O mare parte a Europei se coace într-un val de căldură, cu incendii de vegetație care fac ravagii în zonele rurale uscate din Portugalia, Spania, Albania și Franța. Incendiile s-au întețit, din nou, în regiunea franceză Gironde.

Astăzi, este așteptat un val puternic de căldură în vestul Franței, unde 15 departamente au fost plasate sub Cod roşu de caniculă. Și Marea Britanie a făcut pregătiri pentru cea mai fierbinte zi din istorie: în premieră, temperaturile estimate ar urma să atingă pentru prima dată la 40 de grade Celsius.

Vor fi încă 3.500 de persoane evacuate suplimentar în departamentul Gironde, în sud-vestul Franței, pe lângă cele 20.000 care au fost nevoite să părăsească locuințele. Autoritățile din Gironda din Franța, o regiune turistică populară, au evacuat paznicii din locurile de campare – turiștii au plecat mai devreme. Incendiile s-au răspândit în zonele Teste-de-Buch şi Landiras.

Filmate de sus, flăcările mistuie pădurile cât vezi cu ochii – potrivit TF1.

Federația Națională a Pompierilor din Franța este mulțumită că incendiile nu au ucis pe nimeni și că doar câteva clădiri au fost afectate. În schimb, au fost salvate 3000 de locuințe, spun pompierii.

Incendiile s-au extins și în Spania, Croația și Grecia.

În sudul Spaniei, peste 3.200 de oameni au fugit de incendiile de pe dealurile Mijas, deși mai târziu unii s-au putut întoarce.

Incendiile Portugaliei sunt controlate deocamdată.

Peste 1.000 de decese au fost atribuite căldurii din Portugalia și Spania din ultimele zile.

Incendiile Mijas din Spania nu sunt departe de Málaga, o zonă turistică populară. În alte părți ale Spaniei, au izbucnit incendii în provinciile Castilla y León, Galicia și Extremadura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS