10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRafila: Nu cred că va fi o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță

Rafila: Nu cred că va fi o problemă ca școlile să fie redeschise în condiții de siguranță

Numărul cazurilor de Covid-19 din ultima perioadă a crescut semnificativ, iar autorităţile vorbesc despre un vârf al noului val preconizat pentru sfârşitul lunii august. Asta ridică semne de întrebare privind începerea noului an şcolar 2022-2023, programată pentru 5 septembrie.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în ultimele două săptămâni, însă a spus că „acest val pandemic” nu va duce la amânarea începerii şcolii sau desfăşurarea cursurilor în sistem online.

„Personal nu cred acest lucru din două motive. Primul motiv este legat de faptul că acest nou val pandemic se va epuiza până la deschiderea şcolilor. Lucrul acesta este aproape sigur şi va exista un interval de timp cu un număr mic de cazuri.

„Nu este important numărul de cazuri, ci dacă evoluţia acestora presupune sau nu spitalizare“

Sigur, pot apărea şi alte valuri pandemice, dar până la urmă cred că lucrurile au intrat într-o anumită normalitate pe care am regăsit-o şi la Ministerul Educaţiei, în sensul de a păstra şcolile deschise şi vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluţiei pandemiei în România dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel de relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea şcolile închise fără să fie persoane internate în spital”, a susţinut Alexandru Rafila, la Prima TV.

Potrivit ministrului Sănătăţii, nu este important numărul de cazuri, ci dacă evoluţia acestora presupune sau nu spitalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS