4 C
Craiova
joi, 1 decembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateBeijingul impune obligativitatea vaccinării pentru intrarea în spații publice

Beijingul impune obligativitatea vaccinării pentru intrarea în spații publice

Beijingul a anunțat, miercuri, că impune obligativitatea vaccinării pentru intrarea în spații publice, precum cinematografe, biblioteci, muzee, săli de sport, stadioane sau centre de antrenament, relatează CNN.

Din 11 iulie, locuitorii Beijingului vor fi nevoiți să facă dovada vaccinării pentru a putea intra într-un număr mare de spații publice, a anunțat un oficial sanitar, miercuri.

Persoanele care „nu pot fi vaccinate” vor fi exceptate de la regulă

Totuși, persoanele care „nu pot fi vaccinate” vor fi exceptate de la regulă, a adăugat oficialul citat, fără să precizeze, însă, în ce condiții pot fi făcute aceste excepții.

Rămâne, de asemenea, neclar cum vor putea face dovada vaccinării persoanele care s-au vaccinat în străinătate, în condițiile în care sistemele chineze folosite pentru a face dovada vaccinării nu recunosc vaccinuri străine, iar cei care s-au imunizat în străinătate nu au putut, până acum, să se înregistreze.

De asemenea, spațiile în care nu există o interdicție clară sau care au capacitate limitată, vor trebui să prioritizeze intrarea clienților vaccinați.

Beijingul a raportat trei cazuri de infectare cu noua subvariantă a Omicron, BA.5.2

Noua restricție este impusă în condițiile în care Beijingul a raportat trei cazuri de infectare cu noua subvariantă a Omicron, BA.5.2. Un focar al acestei subvariante s-a înregistrat deja în orașul Xi’an, acesta fiind deja plasat în lockdown pentru o săptămână.

China încearcă să oprească din nou focare emergente de Covid-19

China încearcă să oprească din nou focare emergente de Covid-19 în mai multe regiuni și orașe, inclusiv în Shanghai, acolo unde un lockdown draconic abia ce a fost ridicat în urmă cu o lună. Deși la nivel național au fost raportate doar câteva sute de cazuri, autoritățile din mai multe regiuni și orașe implementază din nou restricții extrem de dure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS