25.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăBani & AfaceriAgriculturaNoul ministru al Agriculturii nu este de acord cu raţionalizarea apei

Noul ministru al Agriculturii nu este de acord cu raţionalizarea apei

Petre Daea, numit din nou ministru al Agriculturii, a declarat miercuri că nu recomandă micilor fermieri raţionalizarea apei, argumentând că „cu hrana nu-i de joacă”, scrie Agerpres.

Întrebat, la finalul Comitetului Politic Naţional al PSD, dacă le va recomanda micilor fermieri să folosească apa cu mai multă atenţie, Daea a arătat că nu poate face acest lucru.

„Eu nu pot face asta, şi să fim bine înţeleşi. Planta nu poate trăi fără apă, este factorul vital. Legumicultorii pun aceste culturi în zone sigure de apă. Nu-şi permite nici un legumicultor să planteze vreo legumă undeva dacă nu are sursă de apă. (…)

Cu hrana nu-i de joacă. Aici nu ne jucăm de-a asigurarea hranei, de aceea le transmit fermierilor să-şi folosească resursele de care beneficiază în zona respectivă”, a explicat Daea.

El i-a îndemnat pe agricultori să irige, să folosească toate sursele de apă pe care le au la îndemână, în aşa fel încât să realizeze producţia pentru care au investit, iar toată populaţia să se hrănească cu produse româneşti.

„Acolo unde a secat sursa de apa, ce să-i fac? Eu n-am o soluţie, în condiţiile în care nu există apă. De unde să o aducă, cine să o aducă şi cine să o folosească, în condiţiile în care nu există sursa respectivă? (…) Voi continua toate proiectele începute de domnul Adrian Chesnoiu”, a adăugat social-democratul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS