14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Iohannis, supărat pe noul val de infectări Covid

Preşedintele Iohannis, supărat pe noul val de infectări Covid

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat în conferinţa de presă suţinută marţi seară că este supărător să vedem un nou val de infectări cu SARS-CoV-2, dar că statisticile arată că îmbolnăvirile nu produc forme mai grave decât până acum. El a ţinut să precizeze că ministrul Sănătăţii că nu se gândeşte la măsuri restrictive.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în conferinţa de presă de marţi seară, despre creşterea numărului cazurilor de COVID-19.

“Este supărător să vedem iarăşi un val de infectări. Pentru aceste forme de virusuri vaccinul existent nu are efectul pe care l-am sperat şi pe care ni l-am dorit. Pe de altă parte, cel puţin statisticile spun că nu se produc forme mai grave decât până acum.

Am discutat cu ministrul Sănătăţii şi domnul ministru mi-a spus că nu se gândeşte la măsuri restrictive, ci la recomandări în acest domeniu. Sper să aibă dreptate.

Grija pentru propria persoană şi cei apropiaţi este de bun augur în aceste vremuri”, a transmis Iohannis.

Un nou val de Covid, aşteptat spre sfârşitul verii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat luni că peste 7.700 de noi cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultima săptămână, existând o creştere de aproximativ 80% a numărului de cazuri faţă de finalul lunii mai şi începutul lunii iunie.

Rafila a precizat că numărul deceselor se menţine, din fericire, scăzut. Un val sau „minival” al pandemiei este aşteptat spre finalul verii, conform scenariilor prezentate de Rafila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS