8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul ia în calcul raționalizarea gazului pentru companii în această iarnă

Guvernul ia în calcul raționalizarea gazului pentru companii în această iarnă

Guvernul ar putea decide raţionalizarea consumului de gaze, iarna aceasta, pentru marile companii industriale.

Măsura este luată în calcul de Guvern ca ultimă soluţie în cazul în care nu vom putea importa gaze din alte state. În prezent, România îşi asigură în jur de 85 – 90 la sută din consum din surse interne. Pentru a acoperi restul necesarului, autorităţile iau în calcul mai multe variante. Una ar fi importul de gaze din Azerbaidjan. Există un memorandum în acest sens, însă trebuie rezolvată şi problema transportului, care trebuie să aibă loc prin conductele turceşti, conform observatornews.ro.

O variantă, achiziţia de gaz lichefiat din Statele Unite

O altă variantă este achiziţia de gaz lichefiat din Statele Unite. Acesta poate ajunge pe mare, până în Grecia, însă de aici trebuie transportat prin conducte prin Bulgaria, ori vecinii noştri nu sunt momentan conectaţi la reţeaua de conducte din Grecia. Există, de asemenea, negocieri cu Emiratele Arabe Unite pentru importul de gaze.

Raţionalizarea nu se va aplica consumatorilor casnici

Raţionalizarea nu se va aplica consumatorilor casnici. În Germania, pe de altă parte, populaţia a fost avertizată că apa caldă ar putea fi distribuită doar în anumite intervale orare, iarna aceasta, pentru a se face economie de gaz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS