17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopil de 14 ani, înghiţit de ape în râul Bistriţa

Copil de 14 ani, înghiţit de ape în râul Bistriţa

Un adolescent de 14 ani, care se scălda, luni, în râul Bistrița alături de prieteni, s-a înecat. Localnicii spun că, până de curând, zona era una sigură pentru scăldat, însă o firmă care scoate pietriș din albia râului a creat adevărate capcane.

Baiatul era la scăldat, cu câţiva prieteni. Spre seară, înainte să plece spre casă, copiii au mai intrat o dată în râu, să se răcorească, iar adolescentul de 14 ani a ales un loc unde apa era mai adâncă, conform stirileprotv.ro.

Ceilalţi copii s-au speriat când au văzut că prietenul lor nu mai iese la suprafaţă şi au fugit în sat, după ajutor. Au venit pompierii si, cu ajutorul sătenilor, au reuşit să scoată trupul din apa învolburată. Au început manevrele de resuscitare, dar… fară rezultat.

“În aproximativ 20 de minute am reuşit cu ajutorul localnicilor să găsim victima. Recomandarea ar fi să evităm zonele acestea de scăldat neamanajate, să avem foarte mare grijă”, a precizat Cornel Tănase, ISU Neamţ.

Copiii din sat mergeau acolo de ani buni la scaldat, însă albia s-a adâncit după ce o firmă a scos pietriș cu excavatorul.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS