9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlertă de călătorie în Uzbekistan în urma unor proteste de stradă

Alertă de călătorie în Uzbekistan în urma unor proteste de stradă

Ministerul Afacerilor Externe informează că, pe fondul protestelor de stradă şi al confruntărilor dintre forţele de ordine şi protestatari în Republica Karakalpakstan (entitate administrativ-teritorială cu un statut special în cadrul Republicii Uzbekistan), autorităţile au instituit starea de urgenţă.

Starea de urgenţă a fost instituită în perioada 3 iulie – 2 august.

În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români ca în perioada menţionată să evite orice deplasare în această entitate administrativ-teritorială şi să urmărească evoluţiile înainte de a planifica orice deplasare în zonă.

De asemenea, MAE informează că în Republica Karakalpakstan accesul la reţeaua de internet, precum şi la cea de telefonie mobilă, poate fi întrerupt, limitat sau blocat. Totodată, în contextul măsurilor speciale presupuse de starea de urgenţă, pot exista restricţii ale serviciilor de transport public, limitări ale circulaţiei rutiere şi/sau închiderea unor străzi sau zone publice.

MAE recomandă cetăţenilor români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, să contacteze Ambasada României în Republica Uzbekistan la numărul de telefon pentru urgenţe consulare (+998) 93 399 99 06.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS