5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de persoane, blocate în Aeroportul Otopeni. Zboruri către Spania și Ialia, amânate sau anulate

Zeci de persoane, blocate în Aeroportul Otopeni. Zboruri către Spania și Ialia, amânate sau anulate

Zeci de eoameni au rămas blocați, vineri seara, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni-București, după ce zborurile lor spre Spania și Italia au fost amânate sau anulate.

Oamenii și-au manifestat nemulțumirea în fața ghișeelor companiilor de zbor. Situații similare s-au înregistrat în ultimele zile în mai toate aeroporturile din Europa, scrie G4edia.

În cazul zborurilor de vineri, blocajul ar fi survenit din pricina unor greve, declanșate de lucrătorii companiilor low-cost Easyjet și Ryanair, transmite AFP.

Concret, un număr de 15 zboruri cu sosire și plecare din Spania au fost anulate, în plin sezon estival. Motivul a fost din mișcarea socială declanșată de angajații acestor companii.

54 de zboruri întârziate și 15 anulate

Potrivit sindicatului spaniol USO, la ora 19:00 (17:00 GMT) au fost anulate nouă zboruri Easyjet şi şase zboruri Ryanair.

Au fost înregistrate întârzieri pentru 54 de zboruri ale companiei britanice şi pentru 277 ale companiei irlandeze.

Aproape 450 de însoţitori de zbor Easyjet au fost chemaţi la grevă vineri, sâmbătă şi duminică, precum şi în zilele de 15, 16, 17, 29, 30 şi 31 iulie. Ei cer o aliniere a condiţiilor de muncă cu restul colegilor din Europa.

Compania Ryanair se află în a cincea zi de grevă. Mişcarea socială, care cere condiţii de muncă mai bune pentru cei 1.900 de membri ai echipajului de cabină ai companiei în Spania, a început la sfârşitul săptămânii trecute şi urmează să dureze până sâmbătă, relatează Agerpres.

Citește și: Românii au dreptul la compensații de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS