25.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateLegea care interzice armele în numeroase spaţii publice, adoptată în New York

Legea care interzice armele în numeroase spaţii publice, adoptată în New York

Legiuitorii din statul american New York au adoptat vineri o legea care interzice armele în numeroase spaţii publice, inclusiv în Times Square. Legea cere ca solicitanţii de permise de portarmă să-şi dovedească abilităţile de a folosi o armă. De asemenea, ei trebuie să-şi pună la dispoziţie conturile de social media pentru a fi evaluate, transmite Reuters, citat de G4Media.

Legea, aprobată în cadrul unei sesiuni de urgenţă a legislativului, a fost impusă după o decizie de referinţă a Curţii Supreme, de săptămâna trecută. Aceasta a afectat legislaţia restrictivă din statul New York privind acordarea permiselor de portarmă. Majoritatea conservatoare din Curtea Supremă a decis pentru prima dată că actul fundamental al SUA, Constituţia, acordă unui individ dreptul de a avea asupra sa arme în public pentru autoapărare în orice loc din ţară.

Unii lideri au deplâns decizia legată de legea care interzice armele

Liderii democraţi ai statului New York au deplâns decizia, declarând că va creşte violenţa provocată de armele de foc dacă mai mulţi oameni vor putea purta arme. Ei au recunoscut totodată că vor trebui să relaxeze reglementările privind permisele de portarmă, în vigoare de un secol, pentru a se conforma deciziei Curţii Supreme, dar au încercat să menţină cât mai multe restricţii cu putinţă în numele siguranţei publice.

Curtea Supremă a SUA a decis că regimul anterior de acordare de permise de portarmă din New York, în vigoare din 1911, oferea oficialităţilor locale prea multe pârghii pentru a refuza emiterea unui astfel de permis.

Însă guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, o democrată care a cerut organizarea sesiunii extraordinare a legislativului, a amintit că reglementările privind permisele de portarmă din acest stat au făcut ca New Yorkul să aibă cea de-a cincea cea mai scăzută rată de decese provocate de armele de foc dintre cele 50 de state ale SUA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS