10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVIDEO Furtuna face dezastru, din nou, în Craiova

VIDEO Furtuna face dezastru, din nou, în Craiova

Furtuna care lovește, în aceste momente, orașul nostru, face din nou mari probleme. Mai mulți copaci au căzut în parcurile craiovene și multe acoperișuri au zburat din cauza vântului foarte puternic. Acoperișurile căzute se află în Rovine, la blocurile 21, 23 și I24, I 19, unul în cartierul Lăpuș în Brazdă, pe strada 1 Decembrie.

În zona Muzeului Olteniei și bisericii Madona Dudu

Bilanțul furtunii: 53 de copaci căzuți, 19 acoperișuri zburate, 36 de mașini avariate

UPDATE 23.30: Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu: Până la ora 22.30, au fost primite 103 apeluri pe tel. cetateanului si telefonul dispeceratului PLC. Foarte multe apeluri nu au putut fi preluate, însă, din cauză că s-a sunat în permanență.
– Au fost 53 de pomi căzuți, 28 de străzi inundate, 19 acoperișuri de bloc căzute, 36 autoturisme avariate din cauza pomilor căzuți și a acoperisurilor prăbușite, 11 mașini au rămas blocate in apă.
– Și la această oră echipajele noastre sunt in teren, atât cele de la RAADPFL care adună resturi vegetale de pe căile de acces blocate, cât și cele de la Salubritate care curăță străzile și pasajele sau de la Poliția Locală.
– Pe toată durata zilei, echipajele ISU au fost alături de noi și au sprijinit cetățenii afectați de inundații și vijelie.
Le mulțumesc tuturor, mai ales că pentru noi activitatea nu s-a terminat și continuă și zilele următoare până la remedierea tuturor pagubelor!”, a scris aceasta pe pagina de Facebook.

UPDATE: În urma fenomenelor extreme de azi, pompierii doljeni au avut o misiune foarte grea. „Pe raza Municipiului Craiova am intervenit pentru:
– 5 misiuni degajare acoperis;
– 6 misiuni degajare copaci;
– 4 misiuni autoturisme blocate pe strazile inundate,de unde au salvate 4 persoane;
– o misiune deblocare 2 persoane aflate intr-o farmacie;
– o misiune evacuare apa din arhiva Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova;
– 5 misiuni de evacuare a apei din locuinte;
– o misiune evacuare apa de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova;
– 3 misiuni degajare stalpi de iluminat;
– o misiune de evacuare a apei de la un operator economic si evacuarea autoturismelor din parcare;
– o misiune evacuare a apei de la un camin al unui  liceu din Craiova;
– o misiune evacuare apa din Muzeul de Arta din Craiova;
– o misiune degajare copac cazut pe conducta de gaze naturale.
Menționam ca acoperisurile luate de vant și copacii cazuti au avariat in total 14 autoturisme. In acest moment se lucreaza pentru degajarea a doua acoperisuri cazute precum si pentru evacuarea apei din locuinte. Colegii de la ISU Olt si Isu Mehedinti  au ajuns si lucreza cot la cot cu noi pentru inlaturarea inalturarea efectelor produse de furtuna si vantul puternic.
Nu au fost inregistrate victime.
Situatia este in dinamica”, au spus reprezentanții ISU Dolj.

UPDATE: Muncitorii din regiile aflate în subordinea primăriei sunt pe teren pentru a interveni în zonele în care furtuna a făcut ravagii.

UPDATE: Acoperiș căzut pe mașini, în cartierul 1 Mai.

UPDATE: Pe un segment din Calea București, încă se mai află acoperișul de bloc, pe câte o bandă din fiecare sens. Însă, în zonă se circulă, iar mașinile ocolesc acoperișul.

UPDATE: Pe strada Dâmbovița, patru mașini au fost avariate, dupa ce s-au rupt trei copaci.

UPDATE: Pe strada Câmpia Islaz, mașinile sunt inundate.

UPDATE: Este în continuare blocată circulația pe bulevardul Carol I. Mare atenție și pe strada Sfinții Apostoli. Sunt fire căzute și un copac prăbușit. Și pe strada Nicolae Iorga este un copac căzut.

UPDATE: Pompierii doljeni: La nivelul municipiului Craiova sunt peste 70 de apeluri pe 112 si se intervine cu toate forțele și mijlocele din dotare pentru: degajarea de copaci cazuți pe carosabil care prin cădere au avariat și autoturisme. Acolo unde a fost cazul, pentru înlăturarea unor bucăți din acoperișurile unor blocuri luate de vânt și pentru scoaterea apei din gospodării. Nu sunt îregistrate victime până în acest moment.

UPDATE: Circulația a fost reluată în Lăpuș. Un segment de bulevardul Carol începe să se prăbușească.

UPDATE: Primăria Craiova roagă cetățenii să evite deplasările, chiar și după încetarea furtunii. „Rugăm cetățenii să evite deplasările chiar și după furtună. Sunt probleme mari în următoarele zone: Rovine, pe strada Stoilov, pe strada General Dragalina, pe bulevardul Carol“, au transmis reprezentații municipalității.

UPDATE: Acoperișul blocului E2 din Rovine s-a prăbușit peste mașinile din zonă.

UPDATE: Sub podul din Bariera Vâlcii, apa a ajuns la balustradă.

UPDATE: „Olguta Vasilescu:
Atenție! Este cod ROȘU de ploaie și vânt în Craiova! Am închis parcurile și am oprit circulația tramvaielor. Am suplimentat numărul de autobuze.
Avem deja mai multi copaci cazuți și mai multe acoperișuri căzute!
Am inchis pasajele. La Titulescu se circula doar pe partea supraterană!
Circulați cu atenție! Daca aveti probleme deosebite, sunați la telefonul cetateanului 0251/984“.

UPDATE: Copac căzut la intersecția străzii Păltiniș cu bulevardul Carol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS