30.1 C
Craiova
vineri, 19 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateAmenzile plătite pentru necompletarea formularului PLF, la intrarea în România, anulate

Amenzile plătite pentru necompletarea formularului PLF, la intrarea în România, anulate

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, proiectul de lege privind stabilirea unor măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare anularea amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în Romania (PLF) şi returnarea tuturor sumelor încasate de către stat din plata parţială sau totală a amenzilor. Legea merge la promulgare, potrivit observatornews.ro.

„Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr. 22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, arată propunerea legislativă.

Sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi se restituie la cererea contravenientului

De asemenea, sumele de bani achitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând amenzi contravenţionale aplicate în temeiul art. 4 alin. (l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 129/2021, abrogată prin OUG nr. 22/2022, se restituie la cererea contravenientului depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului.

„În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administraţiei stabileşte prin ordin al ministrului procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani”, mai indică sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS