12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVasile Blaga, achitat definitiv într-un dosar de trafic de influenţă

Vasile Blaga, achitat definitiv într-un dosar de trafic de influenţă

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, luni, achitarea definitivă a europarlamentarului Vasile Blaga într-un dosar de trafic de influenţă.

Vasile Blaga a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar în anul 2016.

În octombrie 2017, Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe fostul secretar general al PDL, apoi Curtea de Apel Bucureşti a decis în iulie 2020 să fie rejudecat, dosarul s-a întors la Tribunalul Bucureşti, care a dispus în august 2020 că nu are competenţă în acest caz, pentru ca, în final, dosarul să ajungă la Instanţa supremă.

Fostul secretar general al PDL a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale.

Potrivit DNA, Blaga ar fi primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naţionale pentru PDL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS