25.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateRidicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, votată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Ridicarea imunităţii lui Adrian Chesnoiu, votată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, luni, să dea un raport favorabil ridicării imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, cu 18 voturi „pentru“ şi 3 „împotrivă“, potrivit unor surse parlamentare.

Adrian Chesnoiu a participat la şedinţă, care s-a desfăşurat fără accesul presei.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizează în referat, potrivit Agerpres.

Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru

Totodată, procurorul general a transmis şi dosarul în original.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS