5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSunday Times: Prințul Charles a acceptat o valiză cu un milion de euro de la un politician controversat din Qatar

Sunday Times: Prințul Charles a acceptat o valiză cu un milion de euro de la un politician controversat din Qatar

Prințul Charles a acceptat o valiză cu un milion de euro de la un politician controversat din Qatar, scrie The Sunday Times. Acesta a fost unul dintre cele trei loturi de bani, în valoare totală de 3 milioane de euro, pe care prințul Charles le-a primit personal de la șeicul Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, fostul prim-ministru al Qatarului, supranumit „HBJ”, între 2011 și 2015.

Într-una dintre ocazii, șeicul Hamad, în vârstă de 62 de ani, i-a oferit prințului un milion de euro, care ar fi fost introdus în saci de transport de la Fortnum & Mason, magazinul de lux care are o Cartă Regală care-l aprovizionează pe prinț cu alimente și ceai.

Bancnote „bin Laden”

Pe de altă parte, Charles, în vârstă de 73 de ani, a acceptat un geamantan care conținea 1 milion de euro în timpul unei întâlniri private între patru ochi la reședința sa din Londra Clarence House în 2015. Sâmbătă seară, Clarence House a declarat că banii au fost „trecuți imediat la una dintre organizațiile caritabile ale prințului, care a efectuat convențiile corespunzătoare și ne-a asigurat că au fost urmate toate procesele corecte”.

După ce moștenitorul tronului a acceptat mica valiză, aceasta a fost dată la doi consilieri din casa regală care au numărat manual banii. Se spune că ar fi fost sub formă de bancnote de 500 de euro – o bancnotă supranumită „bin Laden” din cauza legăturii sale cu finanțarea terorismului și care a fost întreruptă de atunci.

Asistenții palatului i-au cerut apoi băncii Coutts să ridice banii. Se pare că banca privată, care are sediul în centrul Londrei, și care a servit familia regală timp de secole, a recuperat valiza de la reședința londoneză a lui Charles.

Fiecare plată a fost depusă în conturile fondului caritabil al Prințului de Wales (PWCF), o organizație care acordă granturi de profil scăzut și care finanțează proiectele de interes pentru prinț și proprietatea sa de la țară din Scoția. Nu există nicio sugestie că plățile au fost ilegale.

Întâlnirile prințului cu șeicul nu apar în circulara Curții

Întâlnirile prințului cu șeicul Hamad nu apar în circulara Curții, lista de angajamente oficiale asumate de membrii familiei regale în activitate.

Politica privind cadourile regale prevede că membrilor familiei regale le este permis să accepte un „cec” în calitate de patron sau în numele unei organizații caritabile. Aceasta nu se referă la banii lichizi.

Cu toate acestea, noile dezvăluiri vor ridica întrebări serioase cu privire la judecata personală a moștenitorului tronului – inclusiv cât de mult știa, ce a întrebat despre bani și imparțialitatea sa în reprezentarea Marii Britanii pe scena mondială.

Mai multe informații pe G4Media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS