6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Nord condamnă „mișcările de agresiune” ale SUA și promite răzbunare

Coreea de Nord condamnă „mișcările de agresiune” ale SUA și promite răzbunare

Coreea de Nord a condamnat sâmbătă „mișcările de agresiune” ale Washingtonului și Seulului, promițând să se răzbune, în timp ce a marcat cea de-a 72-a aniversare a izbucnirii Războiului Coreean, într-un moment de creștere a tensiunilor în Peninsula Coreeană, relatează Reuters, conform G4Media.

Pe fondul preocupărilor legate de faptul că Coreea de Nord s-ar putea pregăti să efectueze primul său test nuclear din ultimii cinci ani, președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol și președintele american Joe Biden au convenit în luna mai să desfășoare mai multe arme americane dacă va fi necesar pentru a descuraja Nordul.

Agenția de știri de stat a Nordului, KCNA, a transmis sâmbătă că o serie de organizații muncitorești au organizat reuniuni pentru a „jura răzbunare împotriva imperialiștilor americani”, acuzând Statele Unite că au declanșat Războiul din Coreea din 1950-1953.

Războiul s-a încheiat cu un armistițiu și nu cu un tratat de pace, ceea ce înseamnă că forțele ONU conduse de SUA se află încă, din punct de vedere tehnic, în război cu Coreea de Nord.

Potrivit KCNA, Phenian a denunțat Washingtonul pentru ceea ce a numit „mișcări de agresiune” desfășurate împreună cu Coreea de Sud și Japonia și a declarat că impulsul SUA de a desfășura „active strategice” asupra Sudului are ca scop provocarea unui nou război.

„Un astfel de comportament insolent al SUA alimentează furia și răzbunarea poporului coreean”, a declarat KCNA.

Aniversarea de sâmbătă a avut loc pe fondul îngrijorărilor că Phenianul ar putea efectua ceea ce ar fi cel de-al șaptelea test nuclear, despre care oficiali americani și sud-coreeni au declarat că ar putea avea loc „în orice moment” acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS