30.1 C
Craiova
vineri, 19 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateImporturile de aur rusesc, interzise de mai multe state

Importurile de aur rusesc, interzise de mai multe state

Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancţiuni impuse ca răspuns la invazia Ucrainei, a anunţat duminică Downing Street, în prima zi a unui summit G7, informează France Presse, conform Digi24.

„Aceste măsuri îi vor lovi direct pe oligarhii ruşi şi vor ataca inima maşinii de război a lui Putin”, a declarat prim-ministrul britanic Boris Johnson, care se va reîntâlni pentru trei zile cu liderii marilor puteri industrializate în Germania. 

„Putin îşi iroseşte resursele în scădere în acest război inutil şi barbar. Îşi hrăneşte ego-ul în detrimentul poporului ucrainean şi al celui rus”, a adăugat liderul guvernului de la Londra, citat de Agerpres. „Trebuie să tăiem finanţarea regimului lui Putin. Asta facem cu aliaţii noştri”, a mai spus Boris Johnson.

Rusia produce 10% din aurul extras în lume

Declarația lui vine după ce o sursă de la Washington a dezvăluit sâmbătă pentru Reuters că Departamentul de Trezorerie al SUA va emite marți o hotărâre de a interzice importul de aur în SUA, ceea ce va izola și mai mult Rusia de economia globală, împiedicând participarea acesteia la piața aurului.

Rusia produce anual aproximativ 10% din aurul extras la nivel global. Rusia deține de trei ori mai mult aur decât avea când a anexat Crimeea în 2014.

Exporturile de aur ale Rusiei au reprezentat aproape 15 miliarde de euro în 2021, potrivit Downing Street.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS