10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizia în dosarul Elenei Udrea a fost amânată din nou

Decizia în dosarul Elenei Udrea a fost amânată din nou

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru data de 29 iunie pronunțarea în recursul în casație introdus de fostul ministru Elena Udrea.

Prin această cale extraordinară de atac, Elena Udrea cere eliberarea din închisoare, ea fiind condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Aceasta a solicitat să fie liberă pe parcursul recursului în casaţie pe motiv că e arestată ilegal. 

De asemenea, avocaţii ei au spus că vor să li se permită în acest moment procesual să facă sesizări către CCR şi CJUE, şi abia după ce primesc aceste răspunsuri să înceapă judecata pe fond a recursului în casaţie.

Cale extraordinară de atac prin care Elena Udrea încearcă să scape de condamnare

Aceasta este o cale extraordinară de atac prin care Elena Udrea încearcă să scape de condamnarea de 6 ani de închisoare din dosarul Gala Bute.  Udrea a fost vizitată la penitenciar de avocaţi şi de iubitul ei, Adrian Alexandrov. Nu-şi poate vedea însă fetiţa. 

Fostul ministru al Turismului a stat în arest în Bulgaria 64 de zile

Fostul ministru al Turismului a stat în arest în Bulgaria 64 de zile. Între timp, Elena Udrea a fost extradată în România şi se află acum închisă în penitenciarul de femei Târgşor. Asta înseamnă că ar putea participa la proces. 

Duminică, avocatul ei i-a făcut o vizită, unde au pus la punct ultimele detalii pentru recursul în casaţie. Șansele ei sunt minime, pentru că o cerere similară a făcut și un alt inculpat din dosar, și anume Rudel Obreja, care a primit un refuz din partea judecătorilor.

Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Elena Udrea a fost extrădată de autoritățile din Bulgaria şi a ajuns, pe 16 iunie, în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS