17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVal de căldură peste România

Val de căldură peste România

Un val de căldură african va ajunge astăzi în țara noastră și își va face simțită prezența pe tot parcursul acestei săptămâni, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sudul teritoriului, unde cu totul izolat se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor situa de la 23…25 de grade pe litoral, până în jurul a 34 de grade în Câmpia de Vest.
La București, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

La munte, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în Carpații Meridionali, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată. Spre sfârșitul intervalului, nebulozitatea se va accentua în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, unde probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări noaptea pe creste, dar mai ales asociat ploilor.

Pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil la senin în timpul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 25 de grade, iar cele minime între 17 și 19 grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 21 și 23 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS