34 C
Craiova
miercuri, 17 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateIsraelul analizează reintroducerea restricțiilor anti-COVID

Israelul analizează reintroducerea restricțiilor anti-COVID

Israelul, care se confruntă în ultimele săptămâni cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, a raportat luni peste 10.000 de cazuri de COVID-19, cea mai mare cifră de la începutul lunii aprilie. Guvernul ia în calcul reintroducerea unor restricţii, în acest context, potrivit EFE.

Autorităţile sanitare au raportat 10.202 cazuri de infectare, în urma a 29.681 de teste făcute duminică, ceea ce marchează un procent de pozitivare de aproape 39% şi creşte rata de reproducere a virusului la 1,32, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătăţii, scrie Agerpres.

168 de pacienţi infectaţi se află internaţi în stare gravă

Un număr de 168 de pacienţi infectaţi se află internaţi în stare gravă, ceea ce reprezintă o creştere de 95% comparativ cu săptămâna trecută, iar spitalele încep să ia în calcul o posibilă redeschidere a saloanelor pentru bolnavii de COVID-19.

Guvernul evaluează introducerea unor măsuri restrictive care fuseseră anulate

De asemenea, după creşterea progresivă a numărului de cazuri de infectare în ultimele săptămâni, Guvernul evaluează introducerea unor măsuri restrictive care fuseseră anulate, precum utilizarea măştilor de protecţie în spaţii închise.

Potrivit presei locale, autorităţile israeliene au în vedere totodată implementarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în cazul bebeluşilor şi copiilor preşcolari, după ce Statele Unite au autorizat vineri posibilitatea de a începe vaccinarea la aceste grupe de vârstă.

Ultimul val de infectări din Israel a fost cu varianta Omicron

De la începutul pandemiei, 4,2 milioane de persoane din cei peste 9 milioane de locuitori din Israel au contractat virusul, în timp ce numărul deceselor, de 10.908, a fost relativ scăzut în comparaţie cu alte ţări.

Ultimul val de infectări din Israel a fost cu varianta Omicron, iar după un număr considerabil de cazuri de infectare, mortalitatea s-a aflat în scădere începând din martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS