18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHaos pe Aeroportul Otopeni. Cozi interminabile și zboruri întârziate

Haos pe Aeroportul Otopeni. Cozi interminabile și zboruri întârziate

Pe Aeroportul Henri Coandă din București este haos din cauza lipsei de personal. Oamenii au fost nevoiți să doarmă direct în aeroport, să aștepte zeci de ore pentru a se îmbarca. 

Aeroportul Otopeni a devenit un adevărat furnicar, indiferent de zi sau de oră, pentru că în această perioadă tot mai mulți români pleacă în vacanță. Cozi de sute de oameni s-au format încă de azi-noapte la ckeck-in, la controlul de securitate, la mâncare și chiar și la toalete.

Tineri, bătrâni sau copii mici, cu toții sunt nevoiți să aștepte zeci de ore în aeroport pentru a ajunge la destinație. Mulți dintre ei au dormit direct pe jos azi noapte, pentru că angajații aeroportului nu au mai făcut față numărului mare de turiști. Oamenii se plâng de faptul că nu primesc informații cu privire la întârzierile apărute.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor, spune că una dintre principalele cauze o reprezintă disponibilizarea personalului în timpul pandemiei. Acesta a avut și câteva recomandări pentru turiștii care pleacă în această perioadă din țară cu avionul.

„Au disponibilizat personal, traficul a crescut destul de brusc în luna mai 2022. Față de mai 2021, traficul e de trei ori mai mare în România și la fel în Europa. Oamenii trebuie să se informeze la companiile aeriene, legat de charterele turistice. Cu o zi înainte să verifice din nou ora și zborul. Ar trebui să fie cu trei ore înainte în aeroport, ca să reușească să facă check-in și toate procedurile”, a mai spus președintele Asociației Aeroporturilor, la Digi24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS