15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge Simion nu a putut intra în Republica Moldova nici cu pașaport diplomatic

George Simion nu a putut intra în Republica Moldova nici cu pașaport diplomatic

Liderul AUR, George Simion, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova vineri noapte, el încercând să intre să participe care parte a unei delegații a Parlamentului României ce are sâmbătă o ședință comună cu parlamentul moldovean. Simion a încercat să intre cu pașaportul diplomatic, deși știa că are interdicție de a intra în Republica Moldova până în 2023, informează Hotnews.ro.

Simion a încercat să intre în Republica Moldova în jurul miezului nopții, pentru a participa la şedinţa comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României. Simion a fost blocat pe aeroportul din Chișinău și a fost îndrumat spre primul avion înapoi spre București.

„Toţi parlamentarii au fost lăsaţi să treacă, doar eu încă NU. Separatiștii mă trimit înapoi la București cu primul avion! Există doar un singur popor, ROMÂNESC. Moldovenismul e o invenție rusească”, a scris Simion pe Facebook.

„Uni ziceau și ce dacă ai pașaport diplomatic, lasă, am și pașaport diplomatic, dar mâine e ședință comună a parlamentelor și am fost invitați de către Parlamentul Republicii Moldova. Pe mine m-a interzis Igor Dodon, în plin regim Plahotniuc”, a spus Simion.

„O bătaie de joc la adresa României. La Chişinău în continuare ne conduc antiromâni. În continuare eu păţesc această ruşine”, a mai spus Simion.

Interdicția este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marș pe jos de la Alba Iulia la Chișinău, potrivit Digi24. Nu este prima dată când liderul AUR încearcă să intre în Republica Moldova, folosindu-se de pașaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o și în 2021, însă fără succes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS