17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Hellvig: Orice tentativă de întoarcere la reglementările de tipul celor din regimul comunist trebuie respinsă

(VIDEO) Hellvig: Orice tentativă de întoarcere la reglementările de tipul celor din regimul comunist trebuie respinsă

La mai bine două săptămâni de la apariția în spațiul public a draftului proiectelor legilor securității naționale, șeful SRI, Eduard Hellvig, a avut o primă intervenție publică în care a susținut că este „o idee total greșită” că „serviciile de informaţii din România ar putea să revină la modelul fostei Securităţi”.

https://www.facebook.com/sri.oficial/videos/1658318851233766

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a afirmat, vineri, că orice tentativă de întoarcere la reglementările de tipul celor din regimul comunist trebuie respinsă din start, potrivit Agerpres.

Hellvig s-a referit la pachetul de legi privind siguranţa naţională

În declaraţiile sale, Hellvig s-a referit la pachetul de legi privind siguranţa naţională.

„Aducerea la zi a acestor legi nu este un obiectiv recent, ci unul care a fost ratat în ultimii 30 de ani. Singurele legi existente sunt cele adoptate la începutul anilor ’90, iar forma lor permite constant interpretări neclare. SRI a solicitat constant instrumente legale care să ne permită să fim mai eficienţi în combaterea ameninţărilor cu care se confruntă România. În acelaşi timp, adaptarea legislaţiei trebuie să ţină cont de reperele României de astăzi.

Suntem o societate democratică, parte din familia occidentală, membră a Uniunii Europene şi NATO şi principiile democratice trebuie mereu să prevaleze. Avem modele occidentale care ne pot inspira şi cred că orice tentativă de întoarcere la reglementările de tipul celor din comunism trebuie respinsă din start”, a declarat Eduard Helvig într-o declaraţie susţinută online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS