22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVolodimir Zelenski va participa la summitul G7 din Germania

Volodimir Zelenski va participa la summitul G7 din Germania

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ”acceptat o invitaţie” din partea cancelarului german Olaf Scholz de a participa la următorul summit G7, la sfârşitul lui iunie, în Bavaria, a anunţat joi şeful Guvernului Germaniei, care deţine preşedinţia grupului, în cursul unei vizite în Ucraina, relatează News.ro.

”Îţi mulţumesc, Volodimir Zelenski, pentru că mi-ai acceptat invitaţia de a participa la summitul G7” prevăzut în perioada 26-28 iunie, într-un complex al Castelului Elmau (sud), anunţă într-un mesaj postat pe Twitter Olaf Scholz.

Cancelarul german nu precizează dacă Volodimir Zelenski – care nu apărăsit Ucraina de la invazia Rusiei, la 24 februarie – urmează să participe fizic la summit în Bavaria sau dacă va interveni printr-o legătură video.

”Am acceptat cu recunoştinţă invitaţia partenerilor noştri de a participa la evenimente internţaionale majore” – şi anume la summitul G7, în Germania, iar apoi la summitul NATO, la Madrid, la invitaţia secretarului general Jens Stoltenberg, confirmă preşedintele ucrainean tot într-un mesaj postat pe Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS