-1.5 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă milioane de români care s-au autorecenzat ar putea să fie amendați

Două milioane de români care s-au autorecenzat ar putea să fie amendați

Autorecenzarea s-a încheiat, însă două milioane dintre românii care stau liniștiți cu gândul că s-au autorecenzat riscă să fie amendați. Și asta deoarece, din cele 11 milioane de chestionare completate în etapa de autorecenzare, aproximativ două milioane au fost invalidate.

Autoritățile spun că motivul principal pentru acest lucru este faptul că aceste chestionare au fost completate incorect sau incomplet.  

Nu știu că figurează ca nerecenzați, pentru că platforma nu îi informează acest lucru

Acești 2 milioane de români nu știu că figurează ca nerecenzați, pentru că platforma nu îi informează acest lucru. Astfel încât riscă să primească amendă în cazul în care nu îi primesc pe recenzori acasă.  

Cei de la Institutul Național de Statistică recunosc că a existat o scăpare în realizarea platformei, în sensul că nu ar fi trebuit să se permită trimiterea chestionarelor incomplete, însă în acest moment nu există o altă variantă decât ca toți acești români să primească un recenzor acasă, scrie observatornews.ro

Cum poţi afla dacă te regăsești pe „lista neagră” a celor nerecenzaţi

Acesta este motivul pentru care este extrem de important ca toți cei care s-au autorecenzat online să verifice acest lucru pe site-ul recensamantromania.ro

La secţiunea „Verificarea autorecenzării după 7 zile” trebuie să introducă CNP-ul. 

Dacă chestionarul a fost completat corect vor primi o dovadă de autorecenzare. 

Dacă acesta nu a fost validat, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS