17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOMS avertizează: Crește numărul cazurilor noi de Covid în lume

OMS avertizează: Crește numărul cazurilor noi de Covid în lume

Institutul Robert Koch, care monitorizează evoluţia sănătatea publică din Germania, a raportat peste 105.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore, rata de incidență raportată pe 7 zile fiind de 447%. Au fost luate în calcul doar cazurile confirmate prin test PCR, ceea ce sugerează că numărul celor infectați este mult mai mare. Tendința de creștere îmbolnăvirilor nu se limitează, însă, la Germania, potrivit Euronews.

„Acest virus circulă din nou destul de intens, la trei ani de la apaiţia pandemiei. Și dacă ne uităm la cifrele globale, există o creștere de 13% a cazurilor în America, o creştere de 58% a cazurilor în regiunea de est a Mediteranei, o creştere de 33% în Asia de Sud-Est. Este, aşadar, departe de a se fi terminat”, explică epidemiologul Maria Van Kerkhove, director tehnic la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Au fost înregistrate doar cazurile Covid confirmate în urma unui test PCR

În Germania, s-au înregistrat 105.000 de cazuri de Covid-19 în ultima zi, potrivit Institutului Robert Koch (RKI). Rata incidenţei în țară, pe 7 zile, a atins 447%.

Foarte important este că au fost înregistrate doar cazurile Covid confirmate în urma unui test PCR, ceea ce sugerează că, în realitate, numărul celor infectați este cu mult mai mare.

Şi în Franţa au crescut îmbolnăvirile cu COVID-19

Nici Franța nu este imună la această creștere a cazurilor Covid-19: îmbolnăvirile au crescut cu 37% în ultima săptămână. Rata incidenţei a depăşit 300 de infecții la 100.000 de locuitori, în creştere cu 50% în ultimele şapte zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS