12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazprom a limitat livrările de gaze zilnice către Germania prin Nord Stream 1

Gazprom a limitat livrările de gaze zilnice către Germania prin Nord Stream 1

Compania rusă Gazprom a declarat marți că a limitat capacitatea de furnizare a gazului către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 din cauza întârzierii unor lucrări de reparații, potrivit Reuters.

Gazprom nu mai exportă gaze spre vest prin Polonia, prin conducta Yamal-Europa, după sancțiunile impuse de Rusia împotriva EuRoPol Gaz, care deține secțiunea poloneză. Fluxurile prin Yamal-Europa continuă spre est, din Germania spre Polonia.

Ucraina a suspendat fluxurile de gaz rusesc prin unul dintre cele două puncte de tranzit

Separat, luna trecută, Ucraina a suspendat fluxurile de gaz rusesc prin unul dintre cele două puncte de tranzit către Europa, tăind o treime din gazul rusesc care este transportat către Europa prin Ucraina.

Gazprom a declarat marți că a limitat livrările prin conducta submarină Nord Stream 1 către Germania la până la 100 de milioane de metri cubi (mcm) pe zi, în scădere de la 167 mcm, acuzând Siemens că a întârziat să returneze echipamentele care fuseseră trimise pentru reparații.

„Din cauza întârzierii returnării unităților de comprimare a gazelor de la reparații de către Siemens… și a defecțiunilor tehnice ale motoarelor, doar trei unități de comprimare a gazelor pot fi utilizate în prezent la stația de comprimare Portovaya”, a declarat Gazprom.

Din declarația Gazprom nu a reieșit imediat dacă Siemens AG a întârziat lucrările de reparații sau este vorba de Siemens Energy.

Nici Siemens AG, nici Siemens Energy nu au răspuns imediat la solicitările Reuters pentru un comentariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS