16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUpdate: Elevii de la o școală din Dolj au primit la proba de română subiecte pentru școlile care studiază în limba maghiară

Update: Elevii de la o școală din Dolj au primit la proba de română subiecte pentru școlile care studiază în limba maghiară

Update : Elevii de la Școala Gimnazială Predești, din județul Dolj, care au susținut, astăzi, Evaluarea Națională au primit la proba de limba română subiecte pentru școlile care studiază în limba maghiară. Precizările au fost făcute de inspectorul școlar general, Daniel Ion, care a anunțat că ”la Școala Predești a fost făcută deja o anchetă și că se va propune încetarea contractului de management pentru directorul școlii care ocupa funcția prin detașare în interesul învățământului și vor fi sancționate cadrele didactice care au făcut parte din comisia de examen și care nu au observat că au fost distribuite subiecte de limba română specifice școlilor cu predare în limba maternă maghiară. Avem toleranță zero pentru astfel de situații”. Sancțiunea propusă pentru cadrele didactice constă în suspendarea dreptului de a mai face parte din comisia de examen o perioadă de câțiva ani.

Elevii de la Predești au reluat proba cu subiecte de rezervă, dar după orele prânzului. Se pare că nici nu s-ar fi sesizat imediat eroarea și pentru a relua proba, cei 14 copii din Predești au fost chemați din nou la școală.

”A fost constituită o comisie care a făcut verificări și care s-a asigurat că elevii vor primi subiectele corespunzătoare”, a spus inspectorul școlar general, Daniel Ion.

Președintele comisiei județene pentru Evaluarea Națională, Oana Zaharie, a confirmat că s-a întâmplat acest fapt la Predești dar nu a mai revenit cu detalii.

Eroarea din Dolj este cunoscută și la nivel de minister. De altfel, chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat în conferința de presă de la ora 15.00, pe tema Evaluării Naționale că ”au fost înregistrate şi erori ale colegilor noştri care au organizat examenul de Evaluare Naţională în judeţele Teleorman, Dolj şi Bistriţa-Năsăud”. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS