21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJaponia își redeschide granițele pentru turiști, după doi ani

Japonia își redeschide granițele pentru turiști, după doi ani

Japonia își redeschide granițele pentru turiști, după doi ani, dar vizitatorii trebuie să respecte mai multe restricții, potrivit BBC.

Japonia s-a izolat după izbucnirea pandemiei, organizând în condiții draconice de securitate sanitară Jocurile Olimpice de vara trecută. Japonia consideră turismul un pilon esențial pentru creşterea sa economică.

Pentru a putea intra în Japonia după relaxarea restricţiilor, turiştii trebuie să poarte măşti de protecţie inclusiv în aer liber şi să aibă încheiată o asigurare privată de sănătate.

Ei trebuie să fie însoţiţi în permanenţă de un ghid turistic, de la punctul de intrare în ţară până la plecare, așa cum prevăd regulile prezentate de Ministerul Turismului de la Tokyo.

În plus, turiştii vor trebui să-și facă un test PCR pentru COVID-19 înainte de intrarea în ţară.

Agenţiile de turism trebuie să se asigure că turiştii sunt de acord să poarte măşti de protecţie şi că asigurarea lor medicală acoperă orice cheltuieli medicale asociate COVID-19.

De asemenea, vizitatorii trebuie să fie de acord să evite spaţiile închise şi locurile aglomerate şi să respecte distanţarea fizică.

Destinație turistică emblematică a Japoniei este Muntele Fuji
Destinație turistică emblematică a Japoniei este Muntele Fuji

Înainte de pandemie, turismul era o afacere mare în Japonia, cu un record de 31,9 milioane de vizitatori străini în țară în 2019. Anul trecut, au fost mai puțin de 250.000.

Dar industria turistică a acestei destinații asiatice, cândva populară, mai are încă un drum lung de parcurs către redresare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS