10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Iohannis: România, tot mai departe de aderarea la zona euro

(VIDEO) Iohannis: România, tot mai departe de aderarea la zona euro

-


Președintele Klaus Iohannis a declarat cu ocazia lansării Forumului Educației Financiare că „România s-a îndepărtat de obiectivul strategic de aderare la Zona Euro”.

Șeful Statului a argumentat că politicile bazate pe consum și deficite bugetare din ultimii ani, accentuate și de Pandemie și crizele care au urmat, au dus la neatingerea obiectivului de aderare la moneda europeană.

Este prima declarație a lui Klaus Iohannis după ce Comisia Europeană a respins primirea României în clubul economiilor occidentale.

„Să ne amintim că, în anii de dinaintea pandemiei, România a avut un puternic parcurs prociclic, cu politici bazate pe consum și deficite bugetare. Pandemia și criza economică aferentă ne-au prins nepregătiți în planul finanțelor publice, cu cel mai mare deficit din Uniune în 2019, parcurs care a favorizat apoi și creșterea rapidă a datoriei publice. Asemenea politici ne-au îndepărtat de obiective de țară strategice, precum aderarea la zona euro, iar în prezent fac și mai dificile ajustările necesare unei lupte eficiente împotriva inflației“, a declarat Klaus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:09

(VIDEO) Viscol și minus 5 grade Celsius la Rânca

Este viscol în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj....

ȘTIRI GdS