15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Angajații TMK Artrom din Reşiţa şi Slatina, protest în Piaţa Victoriei

(VIDEO) Angajații TMK Artrom din Reşiţa şi Slatina, protest în Piaţa Victoriei

-

Angajații TMK Artrom din Reşiţa şi Slatina vor protesta astăzi, de la ora 11.00, în Piaţa Victoriei. Ei cer Guvernului salvarea companiei.

12 autocare în care se află angajați membri de sindicat ai TMK ARTROM SA din Reșița și Slatina se află în drum spre București pentru a cere guvernului să ia mai rapid măsurile necesare pentru a evita un nou blocaj major în activitatea companiei.

În baza deciziei ANAF de acum două luni, compania mai poate desfășura acțvitate doar pănă sămbătă, deoarece a primit deja notificări de la bănci că nu se vor mai face operațiuni după această dată,

În plus, pe lângă dificultățile determinate de explozia prețurilor la utilități, compania nici nu poate reînnoi contractele de furnizare a energiei și gazului, din cauza iminentei expirări a regimului de derogări pentru companie, iar furnizorii și clienții nu mai confirmă comenzi în această situație.

Un nou blocaj riscă să dea o lovitură fatală acestei întreprinderi, una dintre puținele companii performante din industrie pe care le mai are România, riscând pierderea a 2600 de locuri de muncă, și veniturile pentru tot atâtea familii, afectând în același timp sute de alte locuri de muncă ce depind orizontal de activitatea companiei.
Un protest similar a avut loc pe 7 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:20:12

Liga 2 | FCU are antrenor! Mititelu l-a convins...

Retrogradată din Superligă de pe ultimul loc, FCU Craiova...

ȘTIRI GdS