24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrezoi devine Brezoiul Lumii, cu 12 festivaluri extraordinare de muzică

Brezoi devine Brezoiul Lumii, cu 12 festivaluri extraordinare de muzică

Summer Camp Brezoi, locul care transformă cochetul orășel montan în epicentrul muzicii, vară de vară, revine în 2022 cu un maraton extraordinar. Artiști colosali ai scenei românești, dar și nume cu sonoritate internațională se reunesc în cele mai spectaculoase line-up-uri, pentru o vară demnă de antologii. Inițiatorul Summer Camp Brezoi, Mihai Mugescu, povestește ce îi așteaptă pe iubitorii muzicii în 2022, într-un sezon dezlănțuit de restricțiile din pandemie, cu genuri muzicale aduse în premieră sub umbrela Summer Camp și cu o ediție memorabilă a deja renumitului festival de blues în aer liber.

Aproape toate genurile muzicale, reunite în 12 festivaluri

„Anul acesta, Summer Camp Brezoi va găzdui 12 festivaluri. Acoperim aproape toate genurile muzicale, aducând, în premieră și cei mai în vogă artiști ai muzicii mainstream din România. În fiecare weekend vom avea un festival, iar toate detaliile despre evenimente pot fi găsite pe www.brezoiullumii.ro”, transmite Mihai Mugescu.

La această ediție, marea noutate este că organizatorii așteaptă publicul în casă nouă. Locul de desfășurare a concertelor este învecinat cu fosta locație, dar mult mai ofertant. „Nu vom intra în foarte multe detalii pentru că ne dorim să îi lăsăm pe oameni să îl descopere singuri. Dar ce putem spune este că oamenii care vin la concerte se pot bucura de o zonă de relaxare de 5000 mp,cu copaci și umbră și de o zonă de plajă cu șezlonguri. Chiar le recomandăm să își ia și costumele de baie la ei. Zona de camping rămâne în același loc, unde există toate cele necesare pentru camparea în condiții optime, băi cu dușuri, acces la Internet, iluminat nocturn, parcare”, adaugă organizatorul.

Șase zile pentru Festivalul de Blues

Lista artiștilor care vor urca pe scena de la Brezoi în acest an este impresionantă.

„Cel mai important eveniment este, desigur, festivalul de blues, amânat doi ani la rând din cauza pandemiei și mult așteptat. Avem oameni care și-au păstrat biletele, abonamentele și așteptăm mii de participanți. Avem certitudinea că mulți turiști străini vor participa la acest festival, care va avea loc între 19 și 24 iulie, timp de șase zile”, spune Mihai.

Printre invitații festivalului de blues se numără Beth Har, Eric Gales, Samantha Fish, Dana Fuchs, Ryan McGarvey, Rick Estrin and The Nightcats , Elles Bailey, Popa Chubby, Blues Pills și mulți alții.

Maratonul festivalurilor va debuta în weekendul 17-19 iunie cu Baricada Folk, un eveniment care aduce laolaltă cele mai mari nume ale genului.

Artiști pop la TopPick și lăutari din Brazilia sau Ghana la Șaraimanic Festival

„Vrem ca oamenii care iubesc aceeași muzică să se întâlnească într-un loc special, așa cum e Brezoi, și să aibă parte de experiența completă de festival. Avem artiști de top, populari, iar pe timpul zilei vom avea tot felul de activități sportive, concursuri distractive cu premii, participanții pot face trasee montane, organizate în parteneriat cu Primăria Brezoi și Salvamont Brezoi”, a declarat Mihai Mugescu.

Pe lângă deja cunoscutele seri de blues, rock sau muzică lăutărească, în acest an la Brezoi vor cânta și cei mai în vogă artiști ai muzicii pop actuale: „E o provocare pentru noi pentru că targetăm și un alt tip de public. Dar cu muncă și perseverență am reușit să ne creăm un public pentru fiecare festival în parte și suntem încrezători că așa se va întâmpla și cu TopPick Festival”, transmite echipa de organizare.

Festivalul de muzică lăutărească Șaraimanic World Festival va aduce și el o noutate la Brezoi, căpătând conotație internațională. În 2022, artiștilor autohtoni li se vor alătura și interpreți din Brazilia, Ghana, Franța sau Serbia.

Calendarul evenimentelor de la Brezoi:

Baricada Folk: 17-19 iunie

Bikers for Humanity: 24-26 iunie

Lets Meat 1-3 iulie

TopPick Festival 8-10 iulie

Open Air Blues Festival Brezoi 19-24 iulie

Șaraimanic World Festival 29-31 iulie

Electric Nights Brezoi 12-14 august

Mentor Rock Gathering 26-28 august

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS