11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVIDEO - Droguri în peruci, cea mai nouă metodă a traficanților

VIDEO – Droguri în peruci, cea mai nouă metodă a traficanților

Droguri în peruci este cea mai nouă găselniță a traficanților de droguri. Două columbiene au fost arestate, vineri, pe Aeroportul Internaţional Tocumen, din Panama. Acestea încercau să plece în Spania având cocaină ascunsă în perucile pe care le purtau, a anunţat biroul procurorului general al ţării din America Centrală, potrivit AFP, citat de stiripesurse.ro.

Procurorul Xiomara Rodriguez a anunţat iniţial arestarea unei columbiene care urma să plece la Madrid. Femeia a fost chestionată de poliţie la aeroport după ce coafura ei a trezit suspiciuni. După o scanare, poliţiştii au descoperit că suspecta avea comprimate de droguri ataşate de cap, între părul natural şi perucă. Femeia avea sub perucă “68 de ambalaje cilindrice negre care conţineau pudră albă”.

67 de ambalaje cu droguri ascunse sub perucă

Este vorba de o metodă inedită de trafic în Panama, a precizat procurorul într-un filmuleţ postat pe Twitter. Câteva ore mai târziu, procurorii au anunţat că a fost arestată încă o femeie. Aceasta avea 67 de ambalaje cu droguri ascunse sub perucă. Şi ea urma să plece în Spania.

Panama este principala cale de intrare în America Centrală a drogurilor provenite din America de Sud, în special din Columbia.

Autorităţile din America Centrală au semnalat o creştere semnificativă a traficului de droguri către Europa, în special prin porturi din Caraibe.

Citește și: Cod galben de ploi în toată Oltenia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS