14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de vijelii şi grindină în Oltenia

Cod galben de vijelii şi grindină în Oltenia

Meteorologii au emis vineri o nouă avertizare Cod galben de averse și vânt valabilă în 16 județe din țară. Sunt vizate județele Dolj, Olt, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Cluj, Alba, Hunedoara, Covasna, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Codul de furtuni va intra în vigoare vineri, la ora 12.00, și va rămâne valabil până în această seară la ora 21.00. Vizate sunt Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local zonele montane, unde vor fi ploi, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala și sâmbătă în vest, centru, nord și la deal, iar duminică și în restul țării, potrivit ANM.

La munte urmează trei zile cu instabilitate

La munte urmează trei zile cu instabilitate atmosferică accentuată după-amiaza și seara. Fenomenele meteo se domolesc la început de săptămână, când ploi vor cădea doar izolat.

Pe litoral avem parte de vreme frumoasă

Pe litoral, avem parte de vreme frumoasă până la final de săptămână, când temperaturile vor atinge 27 de grade Celsius. Duminică seara, vor reveni furtunile, care vor continua și pe parcursul zilei de luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS