19 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateMarcel Ciolacu: ”România susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO!”

Marcel Ciolacu: ”România susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO!”

Parlamentul României susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO, transmite președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: „Decizia luată de cele două guverne social-democrate din nordul Europei reprezintă un important pas spre dezvoltarea NATO”.

”Parlamentul României susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Consolidarea parteneriatului de securitate din cadrul alianței nord-atlantice a fost mereu o prioritate pentru Partidul Social Democrat, iar decizia luată de cele două guverne social-democrate din nordul Europei reprezintă un important pas spre dezvoltarea NATO.

Am transmis acest mesaj de solidaritate și de sprijin partenerilor din Finlanda și Suedia în cadrul unei întâlniri pe care am organizat-o astăzi la Palatul Parlamentului cu ambasadorii celor două țări în România, în cadrul căreia am discutat și despre întărirea cooperării economice și militare.

Astăzi, în acest context dificil, fiecare român poate spune cu lejeritate că NoiSuntemNATO, dar nu pot să nu fiu mândru de contribuția semnificativă avută de Partidul Social Democrat la aderarea la NATO și consolidarea poziției noastre în interiorul alianței”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook. 

În acest context dificil”, fiecare român poate spune cu lejeritate că „noi suntem NATO”

El a adăugat că „în acest context dificil”, fiecare român poate spune cu lejeritate că „noi suntem NATO”, potrivit Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o întrevedere cu Therese Hyden, ambasadorul Suediei, şi cu Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda. La întâlnire au mai fost prezenţi europarlamentarul PSD Victor Negrescu şi preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, Angel Tîlvăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS