19.5 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
Știri de ultima orăActualitateZilele Craiovei 2022. Delia, Proconsul și Carla’s Dreams vin în Bănie!

Zilele Craiovei 2022. Delia, Proconsul și Carla’s Dreams vin în Bănie!

Vineri, prima zi de concerte din cadrul evenimentului Zilele Craiovei 2022 s-a bucurat de un succes răsunător. Ansamblul Maria Tănase, Horia Brenciu și Feli au susținut un spectacol inedit de muzică interbelică și reinterpretări din folclorul românesc.

Surprizele se vor ține lanț pentru oltenii care trebuie să vină și sâmbătă seara, începând cu ora 19:00, în Piața Mihai Viteazul acolo unde Delia și Proconsul îi așteaptă. Alături de aceștia vor urca pe scenă trupa locală Overbeat și trupa Byron, iar duminică seara, în fața oltenilor vin Carla’s Dreams, Nicole Cherry, DJ Project și No Antidote.

Evenimente în centrul orașului

La cea de-a 25-a ediție a Zilelor Craiovei, iubitorii de flori se bucură de o expoziție cu vânzare pe strada Theodor Aman, iar Centrul Vechi a devenit o galerie de artă imensă în aer liber pentru expoziții de pictură, de fotografie și diverse activități pentru tineri. Piața Mihai Viteazul, părculețul de la Mercur și strada A.I. Cuza sunt destinate muzicii bune și foodtruck-urilor, gata să ofere craiovenilor experiențe gastronomice de senzație.

Cele mai frumoase produse hand-made, lucrate cu migală și talent, sunt expuse pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, unde copiii pot participa și la inedite ateliere interactive, dar și în zona Doljana, pe Calea Unirii. Teatrul Colibri își așteaptă prietenii pe esplanada din fața sediului instituției, iar împătimiților de cai putere le va fi foarte greu să decidă ce mașini sunt mai frumoase pe strada A.I. Cuza – cele din vremurile noastre, de la Salonul Auto, sau mașinile retro, de colecție.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordine – Casa de Cultură Traian Demetrescu, Opera Română Craiova, Filarmonica Oltenia, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Ansamblul Folcloric Maria Tănase, dar și al partenerilor: SCM Craiova, Direcția Județeană de Sport Dolj, Casa de Cultură a Studenților, ADI Eco Dolj, Teatrul Național Marin Sorescu, Palatul Copiilor, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Centrul de Resurse și Angajament Ford – FREC Craiova, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman, Asociația Carousel Project, Check-OUTeam, Manufaktura Biju, Camera de Comerț Oltenia, Retro Mobil filiala Dolj, Club Sportiv de Șah Rokada, KOP Dance.

Vino la Zilele Craiovei și bucură-te de marea sărbătoare!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecS-ar putea ca o călătorie pe care o faceţi...

ȘTIRI GdS